Kibernetska varnost

Kaj je kibernetska varnost?

Kibernetska varnost je proces zaščite računalniških sistemov, omrežij in podatkov pred kibernetskimi napadi, hekerskimi vdori, vohunskimi programi in drugimi grožnjami iz svetovnega spleta.

Zakaj je pomembna?

Kibernetska varnost je pomembna, saj je so v današnjem digitalnem svetu vsa podjetja odvisnih od računalniških sistemov in omrežij za svoje poslovanje, vključno z obdelavo občutljivih osebnih podatkov. Ko pride do napada na računalniški sistem, to povzroči izgubo podatkov, finančne izgube in veliko poslovno škodo ter pogosto veliko izgubo zaupanja strank in poslovnih partnerjev.

Kako vas zaščitimo?

V podjetju 8000plus smo verificirani strokovnjaki za kibernetsko zaščito. Organizacijam svetujemo ter ščitimo njihove informacijske sisteme pred kibernetskimi napadi.
Svojim strankam nudimo širok nabor storitev in izdelkov za zaščito pred kibernetskimi napadi. Nekatere izmed njih so:

Sistemski varnostni pregled in penetracijsko testiranje

Osnovni korak pri zagotavljanju kibernetske varnosti je penetracijski test s katerim preizkusimo varnost oziroma ranljivosti informacijskega sistema. Testa potencialnih lukenj v varnosti se lotimo enako kot napadalci, le da ne povzročimo nobene škode.

Omrežje podjetja preizkusimo s poskusi vdorov iz zunanjega in notranjega omrežja. Testiramo tudi aplikacije v sistemu in po potrebi opravimo poskus vdora s socialnim inženiringom, torej z izkoriščanjem nepozornosti oziroma neosveščenosti zaposlenih.

Po končanem sistemskem varnostnem pregledu in penetracijskem testu pripravimo poročilo, ki vsebuje podatke o opravljenih testih, morebitnih odkritih pomanjkljivostih in priporočila za izboljšave.

Svetovalne storitve

Podjetjem svetujemo pri načrtovanju, implementaciji in vzdrževanju varnostnih rešitev in politik ter drugih strategij za zaščito informacijskih sistemov.

Odkrivanje in odzivanje na incidente

V primeru kibernetskega napada ali suma vdora, podjetjem svetujemo ter izvajamo ukrepe za hitro odkrivanje vdorov in omejevanje škode. Vsem strankam izdelamo načrt vzpostavitve ponovnega delovanja po morebitnem napadu (Recovery plan).

Zagotavljanje varne infrastrukture

Podjetjem zagotavljamo varno infrastrukturo z varnostnimi protokoli, požarnimi zidovi in drugimi storitvami ter produkti.

Varnostni pravilniki in postopki

Za podjetja izdelamo in implementiramo politiko kibernetske varnosti v podjetju, ki temelji na točno definiranih postopkih in pravilnikih. 

Usposabljanje in osveščanje

Izobraževanje in osveščanje uporabnikov o varnostnih grožnjah, tveganjih je najboljši način, da se zmanjša verjetnost uspešnega napada zaradi človeške napake. Zato podjetjem nudimo izobraževanja s področja informacijskih varnosti za vodilne in ključne zaposlene ter strokovne kadre.

Cynet 360 – učinkovita in stroškovno ugodna kibernetska varnost

Cynet 360 je celovita rešitev za varnostno zaščito organizacij pred kibernetskimi napadi. Vključuje napredno zaščito na napravah, spremljanje omrežnega prometa, proaktivno upravljanje ranljivosti ter najeto storitev zagotavljanja varnosti (SOC/MDR).

Rešitev omogoča proaktivno spremljanje in nadzor, preprečevanje napadov, odkrivanje in usklajevanje odzivov.

V podporo temu deluje varnostno operativni center (Security Operations Center – SOC), ki deluje nepretrgoma 24 ur in zagotavlja pomoč pri preiskovanju in odzivanju na incidente, vključno z izdelavo forenzičnih poročil.

Cynet 360 je avtonomna rešitev, ki združuje in avtomatizira:

  • spremljanje in nadzor aktivnosti
  • preprečevanje oz. zaščito pred napadi
  • odkrivanje in samodejno ukrepanje v celotnem IT okolju organizacije
  • forenzično natančnost na nivoju vsakega dogodka
  • hiter zagon in takojšnjo uporabo (SaaS)
  • 24/7 varnostne storitve SOC
Scroll to Top
E-novice

Prijavi se na e-novice in ostani v stiku.

Prijavi se na e-novice in ostanite v stiku.

Kontakt

Vstopite v kontakt z nami

podpora@123gostovanje.si

Tehnična pomoč za gostovanje in e-pošto

podpora@8000plus.si

Tehnična pomoč